19:15

Knippla IK

Referat: Fröjdens FK - Knippla IK

Fröjdens FK vs Knippla IK

Fröjdens gillar inte att skryta, därför ville laget inte riktigt berätta om framgången i seriepremiären mot Knippla IK. Men nu när segerruset lagt sig så tänkte vi att det var dags att släppa info.

Fröjdens kom till matchen med stort självförtroende efter en framgångsrik försäsong i ryggen, där laget lyckades gå obesegrade och vinna 5 av 6 matcher. Publikstödet var som vanligt enormt – med 25-100 mycket taggade supportrar som, med rätt förväntade sig en Fröjdens seger. Motståndet för dagen var det ökända laget Knippla som på något sätt lyckades besegra fröjdens två gånger om förra året, därför var revanschlustan stor bland Fröjdens manskap. Lagets eminenta tränarpar Lipovac/ Mattson ställde upp med den beprövade och så framgångsrika 4-5-1 uppställningen, Med Carl ”il capitano för 15 minuter” Agneman och Mattias MP ”Persson” på defensiv innermitt och Simon ”super” Sävenek i trequartista-rollen. Värt att notera för dagen var att Philip Berggren gick in som mittback bredvid den lugne Putte-Patrick samt att den nye talangen Erik Dahl gjorde seridebut. Dessa spelare och samtliga övriga visade i matchen vart skåpet ska stå.

När matchen satte igång fick en entusiastisk publik se ett taggat Fröjdens som ständigt hotade motståndarna. Det var hög fart, fint passningsspel och ett robust försvarsspel. På ytterkanten hotade ”Magnus” mange Svantesson med sin fina teknink ch snabbhet. Och alla trodde att det var han som skulle spräcka nollan när han efter 10 minuter blev helt fri framför målvakten – men. Till allas förvåning så visade det sig att han kunde missa. Istället var det Viktor bäckis ”Bäckström som klev fram och gjorde det förlösande 1-0 målet några minuter senare.

Trots att det mesta såg bra ut, var det inget nöjt FFK som gick ut i pausvilan. De ville mer. Och mer blev det. Ett tungt och hårt spelande Knippla försökte trötta ut Fröjdens i andra men årets Fröjdens visade sig vara uthålliga. Fröjdens spelade lugnt och höll ihop spelet. Chanserna var färre i andra, men Mange behövde bara en till. Efter en fin djupledspass från Bäckis Bäckström blev Mange fri, lång till vänster om målet, målvakten mötte honom och tycktes spärra av alla ytor, men på något sätt lyckas supermålskytten Mange med att hitta en lucka. 2-0 var ett faktum. Och 2-0 blev också slutresultatet, välförtjänt.

Fröjdens visade klass, vi var bäst och det bådar gott för framtiden. Matchens Fröjd går till hela laget som alla gjorde en fin fin laginsats.

OBS!
Vill du bli stödmedlem eller guldmedlem? Det är väldigt enkelt, swisha 150 kr (stödmedlem) eller 500+ kr (guldmedlem) till 1234571568. Man kan även överföra samma summa till vårat klubbkonto 8105-9,943 727 036-7 (Swedbank).